4 + 1 fordele ved at købe sommerhus nu

Der er mange fordele ved at købe sommerhus, hvis du vælge en god beliggenheden. Billig finansiering og udlejning kan give dig et løbende overskud på dit sommerhus.

Fordele ved at investere i et sommerhus

Priserne på sommerhuse kan svinge meget, og det kan virke skræmmende, hvis du foretrækker lav risiko på din investering. På trods heraf kan langt de fleste danskere med fordel spare op i fast ejendom som fx sommerhus frem for i en pensionsordning.

Der er 4 fordele ved at købe et sommerhus.

  1. Investering i fast ejendom giver på lang sigt typisk et pænt afkast – dog ikke bedre end aktier.
  2. Afkast ved salg af fast ejendom er typisk skattefrit.
  3. Der er gunstige regler for skat af indtjening fra udlejning af ejerboliger og sommerhuse.
  4. Dine udgifter til ferie falder sandsynligvis, fordi sommerhuset erstatter andre og dyrere ferieformer.

På kort sigt kan et sommerhus være en lidt usikker investering, men konjunkturudviklingen i samfundet gør, at fast ejendom herunder sommerhuse på lang sigt stiger i værdi. Når lønningerne stiger, får danskerne råd til at bruge mere på bolig og sommerhus.

Vælg sommerhus med omhu

Vær opmærksom på, at markedet for sommerhuse kan være meget forskelligt fra egn til egn. I Nordsjælland er priserne på sommerhuse steget de seneste år, mens priserne på sommerhuse i Odsherred stort set er uændret i samme periode. Der har dog været en lille stigning i priserne de seneste måneder.

Derfor skal du være grundig i din research og vælge dit sommerhus med omhu. Især når du vælger beliggenhed. Selvom det er vigtigt at vælge sommerhus med hjertet, så bør du også bruge hjernen.

Billig finansiering af sommerhuset lige nu

En sidste væsentlig fordel at tage med i overvejelserne om køb af sommerhus er, at du i øjeblikket kan låne til køb af sommerhuset med meget lav rente. Det forbedrer regnestykket væsentligt på lang sigt. Billig finansiering kan give dig et løbende overskud på dit sommerhus, hvis du lejer det ud i bare få uger af året.

Går du i sommerhustanker, skulle du måske du benytte sommerferien til at tage på ekspedition i sommerlandet og se på sommerhus. God sommerhusjagt!

 

Med venlig hilsen

Kim Valentin

Finanshuset i Fredensborg, uafhængig økonomisk rådgivning

 

Læs 4 + 1 fordele ved at købe sommerhus nu og andre artikler om boliøkonomi, investering, pension og privatøkonomi i ugebrevet FinansNyt. Få FinansNyt helt gratis