5 artikler om privatøkonomi

Sommerferien er over os med sol, rejser, afslapning og sommerlæsning. Du får måske også tid til at læse om privatøkonomi. De næste uger bringer jeg derfor en sommerserie, hvor du får mulighed for at læse eller genlæse artikler og FiF fra det seneste år. I denne uge kan du læse de 5 mest læste artikler om privatøkonomi det seneste år her fra Rådgiverens blog om privatøkonomi. God fornøjelse og god sommer

 

3 valg der bestemmer økonomien gennem dit liv

Beslutninger, du tager tidligt i livet, kan have stor betydning for økonomien i resten af dit liv. Her får du mit bud på 3 valg der bestemmer økonomien gennem dit liv.

Nogle beslutninger, du tager tidligt i livet, påvirker din privatøkonomi resten af dit liv. Jo bedre beslutninger, du tager som ung, desto bedre er dine muligheder for at få en stor formue og et højt forbrug senere i livet.

3 valg der bestemmer økonomien gennem dit liv

 

Sådan får du en god økonomi

3 råd til en god økonomi. 3 fejl der giver en dårlig økonomi. Optimer din indkomst. Styr dit forbrug. Undgå unødig risiko. Sådan får du en god økonomi.

Hvordan får du en god økonomi? Hvis en god økonomi er, at have penge nok til det forbrug du ønsker, kan de fleste danskere få en god økonomi.

Sådan får du en god økonomi

 

Behold aldersopsparingen – drop ratepensionen og livrenten

Aldersopsparingen er den nye elev i klassen, som ingen vil lege med. Men faktisk har den nogle kvaliteter, der kan gøre danskernes pensioner bedre og billigere. Politikerne vil gerne lave et bedre nyt pensionssystem – men tør de gøre det rigtige?

Kapitalpensionen blev lagt i graven med udgangen af 2012. Siden da har det eneste reelle alternativ været at indbetale op til 28.100 kr. på en aldersopsparing.

Behold aldersopsparingen – drop ratepensionen og livrenten

 

Er det nu du skal købe sommerhus?

Måske er det nu, du skal købe sommerhus? Det bliver billigere at låne i sommerhuset. Bedre mulighed for realkreditlån i sommerhuse skal sætte gang i markedet

Sommerhusmarked i fryseren. Sommerhusmarkedet har de seneste mange år nærmest været dybfrosset i store dele af landet. Priserne har været faldende og liggetiderne lange, i nogle områder har det været helt umuligt at sælge sommerhuse. De seneste 2-3 år er situationen dog blevet noget bedre. I Nordsjælland er sommerhusmarkedet endda meget positivt med stærkt stigende priser.

Læs artiklen

 

3 trin til en god pensionsopsparing

Følg disse 3 trin til en god pensionsopsparing. Beregn hvor meget privat pensionsopsparing du har brug for. Undgå modregning i folkepensionen. Gør ejerboligen til en vigtig del af din opsparing til pension.

Pensionsopsparing handler om at udskyde dit forbrug til et tidspunkt, hvor du ikke tjener penge ved at arbejde. Det handler om at planlægge dit forbrug, så du kan gå på pension, når du ønsker det. Det er muligt for mange, men hvor meget skal du spare op for at det er muligt?

Læs artiklen