5 bedste FiF om privatøkonomi

Jeg fortsætter ufortrødent mine bestræbelser på at give dig relevant og interessant sommerlæsning til ferien. Sommerserien giver dig i denne uge de 5 bedste FiF om privatøkonomi. Jeg håber de hjælper dig til at få mere ud af din privatøkonomi. God læselyst og god sommer.

 

Undgå modregning i efterløn og pensionstillæg

Ugens FiF. En pensionsordning er ikke altid den bedste pensionsopsparing. Undgå modregning i efterløn og pensionstillæg ved at spare op i frie midler eller afdrage gæld.

En pensionsordning er ikke altid det bedste. Mange tror, at den bedste måde at sikre økonomien i pensionstilværelsen bare handler om at betale tilstrækkeligt ind på pensionsordningen. Og det er da også nødvendigt for de fleste at spare op til pensionen løbende, men for rigtig mange mennesker er en pensionsordning bare ikke den rigtige opsparing.

Læs Fiffet

 

Invester via eget depot i banken

Ugens FiF. Invester via eget depot i banken og spar mange penge til omkostninger. Det er ikke så svært som mange tror.

Du kan spare mange penge ved at investere selv via et depot i din netbank. Det er faktisk ikke svært. I nogle banker skal du skal tilmeldes funktionen først.

Læs Fiffet

 

Få mere ud af investeringer i virksomheden

Ugens FiF? Måske kan du få mere ud af dine investeringer i virksomheden. Muligheden for at investere overskud i virksomheden er begrænset. Med ETF’er kan du investere overskuddet i aktier.

Har du en personligt ejet virksomhed under virksomhedsskatteordningen, er dine muligheder for at investere i aktier begrænsede.

Læs Fiffet

 

Alternativer til bankernes dyre investeringsforeninger

Ugens FiF. Bankernes egne investeringsforeninger er dyre. Sådan finder du billigere alternativer til bankernes dyre investeringsforeninger.

Får du investeringsrådgivning, eller har du en formuepleje- eller private banking-ordning i banken, har du højst sandsynligt alt for høje investeringsomkostninger. Tro ikke at højere investeringsomkostninger giver højere afkast – det er der intet, der tyder på. Derfor er billige investeringsforeninger bedre end dyre.

Læs Fiffet

 

Overvejer du et forældresalg

Ugens FiF. Overvejer du et forældresalg til 15 % under den offentlige vurdering. Pas på vurdering fra mægler inden overdragelsen.

Vi har tidligere omtalt muligheden for at sælge fast ejendom til børn til en pris, der er op til 15 % under den offentlige vurdering. Det kan fx være et godt alternativ til et forældrekøb.

Læs Fiffet

One response to “5 bedste FiF om privatøkonomi

  1. Andetsteds på disse sider skriver KV begejstret om at opgive kronen til fordel for euroen. Det eneste argument herfor er at familier med et feriebudget på 50.000 kr. pr. år vil spare 1000 kr. i vekselgebyr ved rejser i Europa.

    Hvis det er det bedste, (og eneste), argument for at opgive retten til egen mønt bliver det forhåbentlig aldrig indført. Det er en meget lille præmie de rigeste nordsjællændere kan opnå, målt imod at alle danskere mister den danske krone og dermed flænser et af de vigtigste bånd som binder os sammen som nation.

Comments are closed.