Et godt tidspunkt at købe sommerhus

Lige nu kan være et godt tidspunkt at købe sommerhus. Antallet af sommerhuskøbere i markedet er stigende, og det er billigt at låne. Derfor kan du overveje at købe sommerhus nu.

Sommerhusmarkedet bliver påvirket meget af, hvordan det går med økonomien i Danmark og i resten af verden. Derfor stiger og falder priserne hurtigt – det så vi også under finanskrisen i 2007-2008. Siden da, har markedet de fleste steder ligget næsten stille og priserne er faldet, men nu ser det endelig ud til, at markedet er ved at komme i gang igen.

Passer et sommerhus til din økonomi?

Antallet af sommerhuse falder

Meget tyder på at sommerhuspriserne forventningsvis vil stige. Særligt i Nordsjælland vil dette være tydeligt. Der kommer altså flere og flere sommerhuskøbere i markedet.

Se tal og statistik om fritidshuse på boligsiden.dk.

Når antallet af sommerhuskøbere i markedet stiger, få må man forvente, at priserne på sigt bliver presset i vejret. Især i områder med stor efterspørgsel som fx Nordsjælland bliver den tendens tydelig. Mange steder er priserne allerede steget så meget, at chancerne for at finde et godt billigt sommerhus allerede er blevet væsentligt mindre.

I almindelighed er der dog stadig flere sælgere end købere på sommerhusmarkedet. Der er derfor gode muligheder for at finde sommerhuse, der passer til næsten enhver pengepung.

Skal du købe sommerhus nu?

Køb sommerhus nu og spar

Den nuværende meget lave rente på realkreditlån gør, at du kan finansiere dit køb uden at belaste dit budget meget. Erstatter du rejser i udlandet med ferier i sommerhuset, kan du endda forbedre din økonomi.

Lad os sige, at du køber et sommerhus til 1 mio. kr. og finansierer det med 60 % lån i sommerhuset og resten med et realkreditlån i friværdien i din bolig. Din renteudgift på et lån med 5- til 8-årig variabel rente bliver ca. 1.200-1.500 kr. om måneden efter skat. Hertil kommer ejendomsskatter, forsikring, driftsudgifter og afdrag på lånet, men det er stadig billigere end 14 dages sommerferie sydpå for en familie med to børn. Det er også billigere at købe end år efter år at leje sommerhus i Danmark, selvom forskellen her typisk vil være mindre.

Hvis du drømmer om at blive sommerhusejer, så er det et godt tidspunkt at købe lige nu, inden renten stiger til et mere normalt leje.

Få et godt køb af fast ejendom med det rigtige boliglån

 

Med venlig hilsen

Kim Valentin

Finanshuset i Fredensborg, uafhængig økonomisk rådgivning

 

Læs Et godt tidspunkt at købe sommerhus og andre artikler om investering, pension og privatøkonomi i ugebrevet FinansNyt. Få FinansNyt helt gratis

3 responses to “Et godt tidspunkt at købe sommerhus

  1. Hej Kim V. Mange tusinde tak for dine altid kloge og gode råd Jeg læse altid din vejledning eller rådgivning, og jeg betragter dig som Danmarks klogeste mand, og du er en af de eneste økonomer som ikke er korrupt eller har solgt sig til en eller anden Finans koncern. Forsæt venligst med dine gode råd og vejledning omkring økonomi og skat..
    Venlig hilsen EC

  2. Kære Kim.
    Jeg tror du fejlvurderer sommerhusmarkedet. Nordsjælland har sine egne særlige markedsbetingelser, det øvrige DK er bare noget andet. Jeg er 56 og har aldrig haft intersse i et sommerhus men har synes der var nok at se til med en villa. Både økonomisk og arb.mæssigt. Jeg er funktionær og kender ikke ret mange der har sommerhus, som eks. vores forældres generation. Stigende ejendomsskatter og billige flybilletter gør ophold i udlandet mere attraktivt og varieret. Spørg en børnefamilie om de hellere vil til Blokhus og dansk sommervejr eller sydspanien. Sommerhus er også økonomisk langtidsplanlægning. Det harmonerer også dårligt med et mere og mere fleksibelt arb.marked
    Mvh Mogens Iversen.

Comments are closed.