Nye regler for din pensionsopsparing

Du kommer sandsynligvis til at ændre, hvordan du sparer op til pension. Nye regler for din pensionsopsparing kan få stor betydning for din økonomi.

De seneste 10 år er reglerne for pensionsordninger ændret et utal af gange. Næsten hvert eneste år er love eller regler ændret, så du har måtte ændre, hvordan du sparer op til pension.

Denne gang bruger politikerne gulerodsmetoden for at lokke dig til at blive længere på arbejdsmarkedet. Ændringer af reglerne med stor og lille betydning for din pensionsopsparing ventes vedtaget med finansloven inden jul, så de kan træde i kraft fra 1. januar 2018.

Ny pensionsaftale – Hvad betyder det for dig?

Aldersopsparingen ændres fundamentalt

Efter de nye regler kan du fremover kun indbetale 5.100 kr. om året indtil 5 år inden din folkepensionsalder. Herefter kan du til gengæld indbetale 46.000 kr. om året (stigende til 50.000 fra 2023). Derudover kan du, som noget nyt, vælge ved pensionering mellem sum-, rate- og livsvarig udbetaling af din aldersopsparing.

Formålet er især at motivere lavtlønnede med lille egen pension til at spare mere op og arbejde længere.

Har du sparet meget op i pensionsordninger, motiverer disse ændringer sikkert ikke dig til at arbejde længere, da den ekstra gevinst er lille. Men for lavtlønnede med en lille opsparing, kan det betyde noget, fordi aldersopsparingen ikke modregnes i folkepensionens pensionstillæg.

Den nye aldersopsparing er desuden relevant for familier, der ikke betaler topskat, og har sparet op uden for pensionsordninger, eksempelvis i fast ejendom. Har du eksempelvis ingen gæld, er den nye aldersopsparing meget interessant for dig.

Aldersopsparingen ændres markant

Udbetalingsperiode for ratepensioner forlænges

Vedtages de nye regler, kan ratepensioner oprettet efter 2017 ikke udbetales før 3 år inden folkepensionsalderen. Efter de gældende regler kan ordninger udbetales 5 år før, og nogle ordninger oprettet inden 1. maj 2007 ved 60 år. Dette ændres for nye ordninger oprette fra 2018 og frem.

I dag kan du få dine ratepensioner udbetalt over 25 år. Fremover kan nye ordninger udbetales over 30 år fra pensionsudbetalingsalderen eller 27 år fra folkepensionsalderen. Eksisterende ordninger kan fremover også udbetales over 30 år fra pensionsudbetalingsalderen.

Ændringer får stor betydning

Ændringen af udbetalingsperioden kan have stor betydning for din pensionsopsparing og din økonomi som pensionist. Det har nemlig konsekvenser for, hvor meget du bliver modregnet i folkepensionens pensionstillæg, hvis du i dag bliver delvist modregnet. Muligheden for at forlænge udbetalingsperioden er en stor fordel for mange mennesker.

Har du en stor opsparing betyder den længere udbetalingsperiode, at du kan spare endnu mere op, uden at du skal betale topskat af udbetalingen. Det er en stor fordel for dig, hvis du kan få fradrag for indbetalinger i topskatten. Blandt alle de nye ændringer er det denne, der har den største positive virkning på formuen for flest mennesker.

Læg nye pensionsplaner

De mange nye ændringer i pensionsreglerne gør det sandsynligt, at du skal ændre dine pensions- og formueplaner. Det gælder både din indbetaling/opsparing til og udbetalinger fra pensioner og formue fra 2018 og frem.

Hold din opdatere om de nye regler for din pensionsopsparing i ugebrevet FinansNyt. Få FinansNyt helt gratis

 

Med venlig hilsen

Kim Valentin

Finanshuset i Fredensborg, uafhængig pensionsrådgivning

57 responses to “Nye regler for din pensionsopsparing

 1. Hej Kim
  Tak for gennemgangen. Jeg synes det er meget ærgerligt at aldersopsparingen bliver slagtet i sin nuværende form, da det er den eneste fornuftige pensionsopsparingsform for mange mennesker.
  Derudover har jeg et spørgsmål omkring ratepensionen. Du skriver at ratepensioner oprettet efter 2017 først vil kunne hæves 3 år før pensionsudbetalingsalderen. Hvordan er reglerne så for ratepensioner udbetaling af ratepensioner oprettet før 2017 og efter 2007? Kan man stadig hæve dem 5 år før pensionsudbetalingsalderen?

  1. Hej Dan
   Tak for din kommentar og dit spørgsmål.
   Ratepensioner kan fortsat hæves som hidtil.

   Bedste hilsner
   Kim

 2. Hvorfan forholder det sig ved skift af pensionsfirma?

  Jeg er selvstændig med aps og har en firma aftale via danica.

  Jeg overvejer at flytte denne til nordnet. Hvis jeg fkytter den i 2018 er det så en “ny” ordning under de nye regler?

  1. Hej Thomas
   Nej det bliver ikke en ny ordning. Alle kan flytte deres private pensioner frit.

   Bedste hilsner
   Kim

 3. Flyt til Frankrig, Schweiz , Luxembourg , Norge Spanien eller et hvilket som helst andet land end Danmark . De midler du tjener forbliver dine, din pensionsalder kan med lidt held blive 50, skatten er typisk under 20 % og levestandard 40% over middel, sundheds systemet typisk bedre, længere dage med mere varme, hvorfor spilde sit liv i danmark med noget så latterligt som frygt hele livet over ens fremtidige pensions forhold der kun er vigtige for stat og pensions selskaber… De fleste af midlerne konfiskeres af skat og stat so why bother. Lev livet nu, alt kan ændres til et rundt nul på danske termer, tá forskud på glæderne og gør som os. Lev livet og vær glad

  1. Hej #Cryptocrash2020

   Skatten er høj i Danmark og skattesystemet er bestemt kompliceret, men trygheden er også høj. I flere af de lande du nævner, kan du kun bo i som dansker, fordi du kan tage hjem til Danmark, hvis du bliver syg.

   Det er altid et valg, – men det er en kendsgerning, at du som borger i et land, hvor man betaler for hospitaler, skoler eller ældrepleje uden en pæn folkepension er nød til at have frie midler (opsparing) til at dække disse eventuelle udgifter.

   Overblik over pensionsforhold giver netop tryghed om, hvilken levestandard du har råd til. Det viser dig også, hvor stort forbrug du har råd til nu.

   Bedste hilsner
   Kim

 4. Hvad må jeg indbetale i 2018 på ratepensionen? Mener grænsen er 52500 kr i 2017. Ændres denne for ratepensionen?

  1. Hej Chr

   Maksimal indbetaling på ratepensioner er 53.500 i 2017 og 54.700 i 2018 efter arbejdsmarkedsbidrag.

   Bedste hilsner
   Kim

 5. Hej Kim
  Hvad med os der allerede er pensionerede(68år).
  Hvor meget må vi indsætte på vores eksisterende alderpensionskonto årligt efter de nye regler?
  mvh

  1. Hej Ljkris

   Du kan du ikke indbetale efter påbegyndt udbetaling af pensioner.

   Bedste hilsner
   Kim

 6. Jeg skriver selv om investering og økonomi på https://bluelobster.dk/ , og det betyder selvsagt en del med de ændrede regler. Jeg var stor tilhænger af alderspensionen som nu er reduceret til en eller andet light produkt. De vil jo gerne have skubbet folk over på en pensionstype (rate eller liv), som i højere grad kan substituere folkepensionen end hvad en engangsudbetaling kan. Så kan de nemmere aflive folkepensionen på den lange bane.

  For mig at se, er der to interessante parametre (1) Hvordan modregningen af den offentlige pension sker i forhold til ens opsparede pension (2) Fradragsregler og beskatning af henholdvis af indbetalinger og løbende afkast.

  Der er umuligt sige noget klogt om (1) for mit vedkommende. Der er 35 – 40 år før jeg skal pensioneres, men jeg antager selv, at der er en minimal til ikke eksisterende folkepension. Så jeg optimerer udelukkende ud fra de fradrags- og skattemæssige fordele en pension giver i forhold til en konventionel opsparing. En nuancen i forhold til alt dette er, at ens pension er kreditorbeskyttet.

  I den helt anden aldersmæssige ende – Jeg faldt over et Facebook-opslag, som jeg ikke kan finde igen Har der været tale om at ændre indbetalingsgrænsen for børneopsparing fra samlet 36.000 kr til nu 72.000 kroner?

 7. Hej Kim

  Hvad må jeg indbetale på min aldersopsparing i 2018 hvis pensionsreformen ikke bliver vedtaget inden 1.januar.

  1. Hej Torben

   Satsen for 2018 er ikke givet for de gamle regler. Men i 2017 var den 29600, så den ville have ligget omkring 30700. Den bliver dog 5000/45000 efter de nye regler. 45000 kr. Fra 5 år før folkepensionsalderen.

   Bedste hilsner
   Kim

 8. Synes at have forstået at de nye regler også tilskynder til tidligere påbegyndelse af pensionsopsparing for at kunne sikre sig en tidligere udbetaling af pensionsopsparingen. Noget jeg har misforstået?
  Bør man tænke pensionsplan for sine børn allerede fra fødslen?

  1. Hej Leif

   Der er to overordnede hensyn i forhold til pensionsopsparing. Det første er de skattemæssige fordele og det andet er fordelingen af dit mulige forbrug over dit liv. Pensionsopsparing skal opstartes når der er rimelige og optimeringsmæssige argumenter for dette. Så er alderen i øvrigt ligegyldig…. dog er det sjældent at en fødsel medfører dette ?

   Bedste hilsner
   Kim

 9. Hej Kim

  Hvis man ved at man vil flytte til udlandet som pensionist, bør man så oprette diverse pensionsordninger, eller bare spare op i frie midler?

  1. Hej Jonas

   Langt de fleste lande er ok at flytte til med pensionsordninger, da der er dobbeltbeskatningsaftaler mellem landene.

   Bedste hilsner

   Kim

 10. Hej Kim,

  Er følgende korrekt forstået: Hvis jeg vil sikre mine børn en mulighed for at de vil kunne hæve deres ratepension 5 år før pensionsudbetalingsalderen istedetfor blot 3 år før pensionsudbetalingsalderen, så skal jeg oprette en ratepension til dem hver allerede i år (2017), således at de fremover er dækket af nuværende regler? I så fald: hvad er minimum indbetaling for at dette er gyldigt?

  1. Hej Kristian

   Det er korrekt, og de enkelte banker mv. kan have egne regler for hvor lidt du må indbetale…

   Bedste hilsner
   Kim

 11. Hej Kim,
  Hvis de nye regler for aldersopsparing (dvs. alderslivrente) vedtages ultimo Dec. – Så er der vel fremadrettet INGEN muligheder for indbetaling på ANDRE Pensions typer, som IKKE indebærer MODREGNING i Folkepensions TILLÆGET for nuv. FOLKEPENSIONISTER, det måske gerne vil flytte lidt opsparede FRIE MIDLER over i Pensionsopsparing!? – Er det ikke korrekt opfattet? – eller kan du evt få øje på en fremtidig Pensions type der altetnativt så understøtter dette? – Hvilken???
  Håber du måske kan hjælpe lidt her?
  På forhånd mange tak!
  Mvh
  /Nick

 12. Blot til orientering :
  SKAT offentliggører på sin hjemmeside vedr Satser for 2018, – den MAKSIMALE indbetaling på Aldersopsparings ordning til 30.200,- DKK for 2018!
  Hvordan en statslig virksomhed (eller Staten selv) så er i stand til at offentliggøre information vedr. 2018, og så blot løbe fra det bagefter, blot ved at ændre loven i denne forbindelse, må være op til den enkelte at vurdere!!! –
  Her er der således tilsyneladende ikke noget der hedder “Et ord er et ord” eller “Bordet “!
  Stof til lidt eftertanke måske!? – Eller!?

 13. Hej Kim

  Hvor meget må jeg indbetale på min aldersopsparing i 2018 nu hvor pensionsreformen ikke bliver vedtaget inden 1.januar?
  Mvh

  1. Hej Torben

   Reglerne blev faktisk vedtaget i går d. 19. december. Regler om maksimal indbetaling til aldersopsparing er beskrevet i andre svar i tråden.

   Bedste hilsner
   Kim

 14. Hej,
  Jeg er fyldt 66, men er stadig på arbejdsmarkedet hvor meget må jeg indbetale til aldersopsparing efter de nye regler 2018, jeg får udbetalt folkepension og atp , men ikke andre pensioner.

  Mvh. Jacob

  1. Hej Jacob

   Når du får udbetalt pension, kan du ikke indbetale til aldersopsparing. Den maksimale indbetaling fra 5 år inden pensionsalder er 46.000.

   Bedste hilsner
   Kim

 15. Hej Kim – jeg er 66 år og får udbetalt tjenestemandspension/folkepension/ATP. Derudover får jeg udbetalinger fra mine indekskontrakter, når jeg fylder 67 år i slutningen af 2018. Ratepensionen får jeg først udbetalinger fra på et senere tidspunkt.

  Hvor meget kan jeg indsætte på min alderspension i 2018? – og kan jeg overhovedet indsætte noget beløb?

  Mange hilsner fra Claus

  1. Hej Claus
   Du kan ikke indbetale til alderspension, hvis du er gået på pension. Satsen er 46000 i 2018.

   Bedste hilsner
   Kim

 16. Hej Kim,

  Mht at sikre sine børn mulighed for at påbegynde udbetaling af ratepension 5 år før pensionsudbetalingsalderen ved at oprette en pensionsordning til dem i 2017:
  Er det korrekt at hvis jeg opretter en privat pensionsordning for mine børn idag, så vil den IKKE senere kunne føres over i en arbejdsgiverbetalt ratepensionsordning med opretholdelse af 5 års reglen?

  1. Hej Kristian
   Det er den ordning du overfører til som bestemmer udbetalingsreglen. Altså vil du skulle overføre fra arbejdsgiverordningen til den private ordning (efter ophør af ansættelsesforhold) for at det skulle kunne lade sig gøre – det er tvivlsomt om det er muligt.
   Bh. Kim

 17. Hej Kim
  Jeg har i 5 år fået udbetalt min ratepension som løber i 15 år. Kan jeg forlænge mine udbetalinger, så de bliver 30 år ialt?

 18. Hej Kim
  Jeg har i 5 år fået udbetalt min ratepension som løber i 15 år. Kan jeg forlænge mine udbetalinger, så de bliver 30 år ialt?
  Mvh Alan

 19. Til Kim Valentin
  Vedr. ændring af aldersopsparing.
  Jeg er født i januar 1958. Det betyder at jeg fylder 60 år i januar. Og den nuværende folkepensionsalder er indtil 2019, 65 år.
  Og det betyder, at jeg så er 5 år fra at opnå folkepensionsalder.
  Og det betyder at jeg kan indbetale det forhøjede bidrag.
  I hele 2018 er jeg 5 år fra at opnå folkepensionsalder.
  I 2019 er jeg 4 år fra at opnå folkepensionsalder.
  Men her i 2019 forhøjes folkepensionsalderen til 65,5 år.
  Det vil sige at i 2019 har jeg så alligevel 4,5 år til folkepensionsalderen.
  Og det betyder, at jeg stadigvæk kan indbetale det forhøjede bidrag.
  Og i 2020 forhøjes folkepensionsalderen til 66 år.
  Det vil sige at i 2020 har jeg nu kun 4 år til folkepensionsalderen.
  Men så i 2021 forhøjes folkepensionsalderen til 66,5 år.
  Det vil sige at i 2021 har jeg 3,5 år til folkepensionsalderen.
  Den sidste forhøjelse sker i 2022 her bliver folkepensionsalderen forhøjet til 67 år.
  På det tidspunkt er jeg 64 år og således 3 år fra folkepensionsalderen.
  Men hvis jeg tolker lovteksten helt bogstaveligt som det står på skatteministeriets beløbsoversigt: http://www.skm.dk/skattetal/beregning/skatteberegning/beloebsgraenser-i-skattelovgivningen-der-reguleres-efter-personskattelovens-%C2%A7-20-2017-2018
  Her bliver brugt udtrykket: -fra og med det 5. år før folkepensionsalderen.
  Og som jeg ser det, er jeg i hele perioden fra den 25 januar 2018, og til 2025, mindre end 5 år fra folkepensionsalderen.
  Jeg betragter det således, at jeg efter januar 2018, er mindre end 5 år fra folkepensionsalderen, som på dette tidspunkt er 65 år. Og at jeg derfor, kan indbetale det forhøjede bidrag på 46000 kr.
  Håber at mine beregninger holder stik.
  Med venlig hilsen
  Torben Nielsen

  1. Hej Torben
   Din folkepensionsalder er personlig og afhænger af, hvornår du er født. Det er altså ikke den generelle pensionsalder, som du skal tage udgangspunkt i ift. indbetalingen til aldersopsparingen men din folkepensionsalder, der er fastsat i lovgivningen, hvor du får ret til folkepension.
   Da du er født i januar 58, er din folkepensionsalder 67 år, – og du kan altså indbetale det forhøjede bidrag fem år før, fra du fylder 62 år i 2020…
   Bedste hilsner
   Kim

 20. Kim, du tager fejl her: “Når du får udbetalt pension, kan du ikke indbetale til aldersopsparing. Den maksimale indbetaling fra 5 år inden pensionsalder er 46.000.”

  Man kan fortsat indbetale max-beløbet efter folkepensionsalderen.

  1. Kære Fischer,
   Hvis pensioner (fradragsberettigede) udbetales – altså du er gået på pension, så vil du ikke længere kunne indbetale til aldersopsparing.

   Bedste hilsner
   Kim

 21. Hej Kim
  Jeg mener, at det er et forkert svar, du giver Claus og Jacob den 20. dec.
  Du skriver, at de ikke kan indbetale på en alderspension, da de er over pensionsalderen. Jeg mener ikke, at det er er korrekt svar. I følge den vedtagne lov kan der indbetales til alderspension i 20 år efter opnået pensionsalder. Det korrekte svar må derfor være, at de kan indbetale 46.000 kr. I 2018.

  Venlig hilsen
  Henrik

  1. Kære Henrik,
   Hvis pensioner (fradragsberettigede) udbetales – altså du er gået på pension, så vil du ikke længere kunne indbetale til aldersopsparing.

   Bedste hilsner
   Kim

 22. Hej Kim

  Jeg mener stadig ikke du har ret i, at der ikke kan indbetales på alderspension efter man er gået på pension. Jeg har været på pension i tre år (folkepension, tjenestemandspension og ATP), og jeg har unden problem kunnet indbetale på min alderspension. Så vidt jeg kan se, er dette ikke ændret i den nye lovgivning om pensionsindbetalinger. Så jeg mener, du rådgiver forkert.

  Venlig hilsen og god jul
  Henrik

  1. Hej Henrik,
   Det er altid interessant at læse bekendtgørelsen….
   Men her har du formuleringen fra regeringen:
   “Retten til det forhøjede indskud gælder de sidste fem år før folkepensionsalderen for personer, der ikke har påbegyndt udbetaling af fradragsberettigede pensionsordninger.”

   Denne formulering kan jeg ikke genfinde i lovteksten vedtaget den 19.december, hvorfor jeg har redigeret teksten i bloggen.

   Bedste hilsner
   Kim

 23. Hej
  Jeg er 69 og har startet min ratepensionsudbetaling for 9 år siden. Jeg har i 2 år indbetalt max. på en alderspension, desværre har jeg haft et tab på alderspensionen på ca. 68% . Hvis ikke jeg mere kan indskyde på en alderspension, hvilke muligheder har jeg så for at udnytte mit tab. Tabet kan jo ikke modregnes i andre kursgevinster, private eller rate.
  Med venlig hilsen
  Bent

 24. Vil min ægtefælle kunne indbetale det store beløb på aldersopsparing i 2018? Hun fylder 62 i maj, arbejder og har ikke startet udbetalinger fra pensioner der har været fradragsberettigede. Hvis hun kan indbetale det store beløb, kan det så først ske efter hun er fyldt 62? ( det har betydning i forhold til at betale PAL skatten i januar).
  Mvh Axel

 25. Hej Kim
  Som Henrik M. Jensen undrer jeg mig over dit svar ang. indbetalinger på aldersopsparinger. Jeg gik på pension i 2011, men er fortsat med indbetalingerne på min kapitalpension/aldersopsparing, og iflg. min bankrådgiver kan jeg, hvis jeg forstår ham ret, fortsætte hermed.
  Indeholder dit citat fra bekendtgørelsen en hindring for, at man kan indsætte på aldersopsparingen, selvom man er påbegyndt udbetaling af ratepension?

  Med venlig hilsen

  Chresten.

  1. Hej Chresten,
   Jeg har ikke teksten fra bekendtgørelsen men fra lovforarbejdet fra regeringen. Jeg kan dog ikke genfinde denne del i loven vedtaget den 19. december, så jeg har redigeret teksten i bloggen.
   Jeg lover at skrive om det igen på et senere tidspunkt.
   mvh
   Kim

 26. Lige som Jacob og Claus er jeg fyldt 66 år så jeg har en særlig interesse i hvordan reglerne er når man har nået folkepensionsalderen.
  Jeg har kigget på bemærkning til lovforslaget fremsat den 4. oktober 2017 og her fremgår det:

  ”Det foreslås desuden, at der fra og med det femte indkomstår før det indkomstår, hvor pensionsopspareren når folkepensionsalderen, kan indbetales 51.100 kr. (2018-niveau) årligt på aldersopsparing, jf. lovforslagets § 1, nr. 9.
  En pensionsopsparer, der eksempelvis når folkepensionsalderen i 2030, vil dermed kunne indbetale 51.100 kr. (2018-niveau) årligt på aldersopsparing fra og med 2025. I 2024 og tidligere år kan der indskydes 5.100 kr. (2018-niveau) årligt på aldersopsparing. Det bemærkes, at beløbsgrænsen også gælder indbetalinger, der sker efter folkepensionsalderen.”¨

  Endvidere indføres en 40 % afgift:
  ”Det foreslås på den baggrund som § 25 A, stk. 6, at hvis en person påbegynder udbetalinger fra en ratepension, pensionsordning med løbende udbetalinger eller en indeksordning eller disponerer over de nævnte pensionsordninger i strid med pensionsformålet (dvs. først og fremmest i form af pantsætning eller overdragelse), betales der af indbetalinger til aldersopsparing i efterfølgende indkomstår en afgift på 40 pct. af den del af det indbetalte beløb, der overstiger en bundgrænse på 5.100 kr. (2018-niveau), svarende til den lave indbetalingsgrænse for aldersopsparing.”

  Reglerne kan sammenskrives i en kort version.
  På en alderspension kan alle fra 2018 indbetale grundbeløbet på 5.100 kr. Dog kan der fra og med det femte år før folkepensionsalderen indbetales 51.100 kr. under forudsætning at man ikke modtager løbende udbetaling fra pensionsordninger. Er det tilfældet pålægges man en afgift på 40 % for beløb over grundbeløbet (5.100 kr.).

  Spørgsmål: Hvad med folkepension? Det fremgår ikke nogen steder om udbetaling af folkepension er at ligestille med løbende udbetaling fra pensionsordninger. Så umiddelbart antager jeg at dette ikke er nogen hindring for at indbetale det høje beløb. Det nævnes udtrykkeligt at udbetaling af ATP ikke udløser en 40 % afgift.

  Med venlig hilsen
  Niels

 27. Ud fra Niels’ svar af dd kl 13.50 slutter jeg så, at min ægtefælle, der fylder 67 i 2023, kan indbetale det store beløb i januar 2018 (se mit spørgsmål af 26ds kl 8.46).

  Mvh Axel

 28. Hej.
  Er det muligt i følge den nye pensionsaftale fra 19.12.17, at forlænge en ratepension, som allerede er under udbetaling? Som det er nu, vil jeg få sidste rate når jeg fylder 85 år, men ville gerne forlænge den med 5 år, altså ved 90 år.
  Da jeg påbegyndte udbetalingerne var det fastsat til 19 år. Jeg er 74 år.

  Venlig hilsen
  Per Matthiasen

 29. RETTELSE i beløbet for det forhøjede indskud på aldersopsparing.

  I mit indlæg dd. Kl. 13.50 blev det beløbet for det forhøjede indskud til en alderopsparing angivet til 51.100 kr. Det korrekte beløb for 2018 er 46.000 kr.
  Sammen med et par tilføjelser er hermed en opdatering af sammenskrivningen af reglerne for aldersopsparing fra 2018:

  På en aldersopsparing kan alle fra 2018 indbetale grundbeløbet på 5.100 kr. årligt. Dog kan der fra og med det femte år før folkepensionsalderen indbetales 46.000 kr. årligt under forudsætning at man ikke modtager løbende udbetaling fra pensionsordninger. Er det tilfældet pålægges man en afgift på 40 % for beløb over grundbeløbet (5.100 kr.). Det forhøjede indskud på 46.000 kr. stiger med 1.000 kr. årligt frem til 2023 hvor man vil kunne indbetale 51.100 kr. De nævnte beløb er alle i 2018-niveau og reguleres hvert år med en procentsats svarende til lønudviklingen.

  Med venlig hilsen
  Niels

 30. Hvorfor nedsætter man beløbet til alderspension, når man nu så gerne vil have folk til at spare op?

 31. Hej Kim.

  Hvordan anbefaler du at man sparer op til pension når man har et lavtlønsjob, nu hvor aldersopsparingen er blevet reduceret?

  Bør man vælge en ratepension eller blot spare op i frie midler?

  Mvh. Jonas

  1. Hej Jonas
   Fast ejendom er et godt bud, men ellers må du søge rådgivning /kim

 32. Hej Kim
  Min pensionsalder er 60 år (født sept. 58). i den forbindelse har jeg planer om at bruge min aldersopsparing til bl.a. at reducere i mine realkreditlån.
  Jeg bliver dog i tvivl omkring min mulighed for udbetaling af dele af aldersopsparingen, da jeg flere steder læser at udbetalingen skal være i forbindelse med pensionering. At min plan for udbetaling fra aldersopsparingen samtidig med at jeg fortsætter på arbejdsmarkedet derfor ikke er mulig.

  Mvh. Kim

 33. Hej Kim

  Jeg er 71 år og får udbetalt ratepension.
  Efter de nye regler skulle det være muligt at forlænge udbetalingsperioden til jeg er 90.
  Kan jeg ændre udbetalingsperioden nu, så den gælder for dette års udbetaling? Eller skal jeg vente så den forlængede periode først gælder fra 1/1/2019?
  Banken siger, at udbetalingsperioden ikke kan ændres nu

  Mvh
  Johnny Pedersen

 34. Johnny pedersens spørgsmål af de meget interessant.
  Vil med glæde modtage dit svar????
  Mvh
  Eli

Comments are closed.