Opsparing i aktier eller fast ejendom 2

Hvad er bedst for formuen – at spare op i en ejerbolig eller at bo i lejebolig og investere pengene i aktier i stedet? Hvad er den bedste opsparing – aktier eller fast ejendom?

I sidste uge konkluderede jeg, at de fleste danskere bør investere både i aktier og i fast ejendom. Vælger du at bo i lejebolig og investere i aktier, kræver det, at du sparer mere op.

Det skyldes blandt andet, at det generelt er billigere at bo i ejerbolig end i lejebolig. Det glemmer mange, både lægfolk og eksperter, der sammenligner opsparing i aktier med opsparing i fast ejendom.

Læs sidste uges blog: Den bedste opsparing – aktier eller fast ejendom?

I denne uge viser jeg forskellen mellem at spare op i en ejerbolig eller at bo i lejebolig og investere pengene i aktier. De 8 grafer viser effekten på formuen under forskellige forudsætninger.

Se forskellen på at spare op i ejerbolig og investering i aktier

 

 

Med venlig hilsen

Kim Valentin

Finanshuset i Fredensborg, uafhængig økonomisk rådgivning

 

Læs om investering, pension og privatøkonomi i ugebrevet FinansNyt. Få FinansNyt helt gratis

One response to “Opsparing i aktier eller fast ejendom 2

  1. Rigtigt spændende indlæg du kommer op med. Jeg er helt enig i at man bør investere i både aktier/investeringsforeninger og fast ejendom.

    Men der findes også andre alternativer idag såsom crowdlending og lignende, så man kan diversificere sig endnu mere end man kunne førhen.

    Jeg har selv hjemmesiden https://stabilokonomi.dk/ hvor jeg skriver netop om disse muligheder, hvor især crowdlending er en stor del af min portefølje.

    Jeg ser frem til næste indlæg.

Comments are closed.