Pensionsopsparing – omkostninger er nøglen til et bedre afkast

Din pensionsopsparing vokser langsomt, og omkostninger betyder mere, når renten er lav. Derfor er omkostninger nøglen til et bedre afkast af din pensionsopsparing.

Der var engang, da renten på en fornuftig obligation var 8-10 % og inflationen i samfundet var 4 %.  Dengang var verden til at stole på, og det var ikke en kamp at bevare værdien af din pension.

Lav rente og omkostninger truer din pensionsopsparing

I øjeblikket får du nærmest ingenting i rente – ja du skal passe på at renten ikke er negativ på din kontantkonto. Vælger du de mest almindelige obligationer, er det fuldstændig det samme – og andre obligationer er heller ikke så sikre, som de var i gamle dage. Inflationen er godt nok lav – under 1,5 %, – men samlet set mister du værdi på de meget sikre investeringer i din pension, eller hvor du ellers sparer op.

Når det er særligt vigtigt at tænke på pension i forhold til renten og inflationen i samfundet, skyldes det, at din pensionsopsparing strækker sig over meget lang tid. Derfor betyder renters rente meget for størrelsen af din pensionsformue, når pengene skal udbetales. Det betyder, at det er meget vigtigt, at du bruger dine muligheder for at forbedre afkastet uden at øge risikoen i din pensionsopsparing.

Hvor meget betyder lavere omkostninger for din pension?

Kan du hæve dit afkast?

Vælger du obligationer med en højere rente, stiger din risiko, og vælger du virksomhedsobligationer eller aktier, stiger din risiko endnu mere. Vælger du andre spekulative produkter som certifikater, valuta eller strukturerede produkter, stiger dine omkostninger betydeligt, og muligheden for et bedre afkast stiger ofte kun marginalt.

5 investeringer du skal undgå

Lave omkostninger er nøglen til et bedre afkast af din pensionsopsparing

Nøglen til et bedre afkast ligger derfor i at se på omkostningerne i dine investeringer. Når renten i samfundet er lav, betyder omkostningerne mere i det samlede regnestykke for din pensionsopsparing. Hold derfor øje med, hvor meget du betaler i omkostninger på din pensionsopsparing, og ikke mindst hvem du betaler omkostninger til.

Banker og pensionsselskaber spiser din pension

Du bør derfor undgå at betale til private banking, dyre investeringsforeninger og flere rådgivnings- og salgsled i samme ordning. Vælg i stedet passive investeringsforeninger eller ETF’er til din pensionsopsparing i stedet.

Erfaringsvis kan du spare 1-2 % i omkostninger på din pensionsopsparing om året ved at sænke dine omkostninger. Det har rigtig stor betydning for din pensionsopsparing, hvis dit afkast i dag ligger på 2-4 %.

3 trin til en god pensionsopsparing

 

Med venlig hilsen

Kim Valentin

Finanshuset i Fredensborg, uvildig økonomisk rådgivning

 

Læs Pensionsopsparing – omkostninger er nøglen til et bedre afkast og andre artikler om investering, pension og privatøkonomi i ugebrevet FinansNyt. Få FinansNyt helt gratis

One response to “Pensionsopsparing – omkostninger er nøglen til et bedre afkast

 1. PENSIONSINVESTERINGSFORSLAG med anvendelse af ETFereNVENDELSE :
  Middel risiko, mindst 7 års investeringshorisont.
  Køb og behold via Nordnet.

  Og forslaget er:
  IWDA iShares Core MSCI World UCITS ETF VÆGT: 20 %
  MVOL iShares MSCI World Minimum Volatility UCITS ETF ISIN: IE00B8FHGS14 DE000A1KB2D9 (Deutsche Börse) VÆGT: 10%
  CSPX iShares Core S&P 500 UCITS ETF VÆGT: 10%
  CSX5 iShares Core EURO STOXX 50 UCITS ETF VÆGT: 10 %
  EMIM iShares Core MSCI Emerging Markets IMI UCITS ETF VÆGT: 5 %
  IPRP iShares European Property Yield UCITS ETF VÆGT: 5 %
  iShares MSCI EMU Small Cap UCITS ETF IE00B3VWMM18 VÆGT: 5%

  IEGA iShares Core Euro Government Bond UCITS ETF (ISIN IE00B4WXJJ64) VÆGT: 15 %
  IEAC iShares Core Euro Corporate Bond UCITS ETF (ISIN IE00B3F81R35) VÆGT: 15 %
  iShares Euro High Yield Corporate Bond UCITS ETF VÆGT: 5 %

Comments are closed.