Sådan får du lavere rente i banken

Renter er en af dine største omkostninger gennem dit liv. Tjek dine renteomkostninger i banken mindst en gang om året om. Sådan får du lavere rente i banken.

Banken og realkreditselskabet kommer ind på en klar førsteplads på listen over, hvor danskerne i gennemsnit lægger flest hårdt tjente lønkroner gennem livet. Det skyldes i høj grad, at fradraget på renteudgifter giver illusionen om, at udgifterne til renter er mindre, end de virkelig er.

Fradraget for renteudgifter indgår i det store skatteregnskab. De penge, der gives i fradrag det ene sted, skal jo kræves ind et andet sted, hvis staten skal betale sine regninger. I realiteten er rentefradraget en støtte til långiverne, dvs. banker og realkreditsektoren.

Sådan vælger du det billigste realkreditlån

Sænk dine renteomkostninger til banken

Vil du sænke dine finansielle omkostninger gennem dit liv, skal du jævnligt sammenligne dine renteudgifter med andre muligheder på markedet. På den måde sikrer du, at du betaler mindst muligt. Du kan bruge disse 3 trin til at sænke dine renteomkostninger

  1. Undersøg dine omkostninger
  2. Find markedets billigste lån
  3. Skift til det billigste lån

Undersøg dine omkostninger

Den letteste måde at undersøge, hvad du betaler i omkostninger på dine banklån er i årsopgørelsen, som du får i din netbank. Her kan du se, hvor meget du betaler i renter og gebyrer på dine lån. De største omkostninger er i de fleste tilfælde renter, derfor nøjes vi med at se på disse her.

Hvorfor nøjes med en bank?

Find markedets billigste lån

Det kan være et stort arbejde at få overblik over priserne på markedet ved fx at tjekke bankernes hjemmesider. Derfor kan sammenligningsværktøjer være en stor hjælp til at finde det billigste lån til din økonomi.

Se en oversigt over, renter på de mest almindelige banklån alt efter, hvor god din økonomi er: Få en bedre rente i banken. Du kan også teste din økonomi og se, hvor god din økonomi er med bankes øjne.

Det kan være en god ide, at få tilbud fra en eller flere banker, eller i det mindste at undersøge på nettet, hvor du kan få bedre renter og vilkår, inden du taler med din egen bank.

Sådan forhandler du med banken

Skift til det billigste lån

Når du så har fundet det bedste tilbud på markedet, gælder det om at få skiftet dit lån ud. Det er ofte den mest besværlige del af processen. Du skal måske tale med din bankrådgiver eller en rådgiver fra en anden bank.

Det er grænseoverskridende for mange at forhandle med banken. Men tager dig sammen og gør dit forarbejde, kan den tid du bruger på at reducere dine finansielle omkostninger give dig årets højeste timeløn.

Sparer du fx 1.000 kr. om måneden, bliver det til over 1 million kroner efter skat gennem dit arbejdsliv.

 

Med venlig hilsen

Kim Valentin

Finanshuset i Fredensborg, uafhængig økonomisk rådgivning

 

Læs om lån,  investering, pension og privatøkonomi i ugebrevet FinansNyt. Få FinansNyt helt gratis

 

http://www.finanshus.dk/saadan-faar-du-lavere-rente-i-banken/

One response to “Sådan får du lavere rente i banken

  1. Absurd og udokumenteret påstand at det skulle være grænseoverskridende for nogen at forhandle med banken. Det er snarere det faktum, at de fleste efterhånden har deres forbrugslån ‘pakket ind’ i en BoligKredit, der gør det dyrt og besværligt at omlægge….

Comments are closed.