Ugens FiF – Du kan udsætte din folkepension hvis du arbejder

Ugens FiF. Arbejder du efter din folkepensionsalder, kan du overveje at udskyde udbetalingen af folkepension fx for at undgå modregning.

Hvis du udskyder din folkepension kan du få en højere folkepension senere. Jo længere du venter, desto større venteprocent optjener du. Du kan udskyde udbetalingen af din folkepension i op til 10 år.

For at få ventetillæg skal du arbejde mindst 750 timer i hvert kalenderår. Du behøver ikke at ansøge om ventetillæg. Det er dog en god idé at orientere Udbetaling Danmark, så de kan følge med i, om du opfylder beskæftigelseskravet.

Få evt. din rådgiver til at beregne, om det kan betale sig for dig.

Du kan udsætte din folkepension hvis du arbejder

2 responses to “Ugens FiF – Du kan udsætte din folkepension hvis du arbejder

  1. jaja….så bliver der igen ændret på pensionsregler…Jeg har hørt ældre omtale ratepension der hæves som dummebøder. Overførsel som man kan få hvis man ikke har pension overstiger værdien af at lave pensionsaftaler. Udvidet folkepension, varmehjælp, tandlægehjælp, rengøring osv osv. gør at hvis det var frit ville ingen tegne pensioner. Køb en bolig, malerier, aktier i stedet eller gem pengene under madressen. I samme åndedrag kan det jo nævnes at de fleste tegner pensioner gennem pensionsselskaber – og der diskuteres jo stadig hvad det egentlig koster at de administrerer dem.
    Kæmpe industri hvor vinderne er de ansatte i industrien.

  2. Det hedder opsat folkepension. Skal søges om før pensionen starter.
    Som jeg husker , kunne man få den opsat een gang selvom man har startet udbetalingen , hvis det ikke er lavet om.
    Hvis du arbejder efter pensionsalderen og tjener mere end ca 360.000 om året snupper staten hele pensionen.
    Jeg opsatte min folkepension 5 år og får nu folkepensionens grundbeløb hævet fra ca 65.000 til ca 95.000 kr resten af livet.

Comments are closed.